OVERSTAPPEN NAAR DE CLOUD

OVERSTAPPEN NAAR DE CLOUD: ALLES WAT JE MOET WETEN.

Gpeople gebruikt het platform Google Workspace om jouw bedrijf te huisvesten in de cloud. G oogle Workspace bevat alle zakelijke tools die je nodig hebt om je bedrijf efficiënt te runnen. Iedere gebruiker krijgt met een eigen e-mailadres en inlogcode, voor toegang tot de zakelijke cloud. Veilig en efficiënt, altijd en overal en op elk device. Je betaalt per gebruiker: een licentie, da’s wel zo eerlijk.

Benieuwd hoe het in zijn werk gaat? Gpeople helpt je (bedrijf) in 10 stappen. Ben je ZZP'er kijk dan hier voor de te nemen stappen.

1. Kennismaken en inventariseren.

Als eerste maken wij graag een afspraak op locatie zodat we elkaar beter leren kennen en feeling krijgen bij je bedrijf. Afhankelijk van de organisatie en de wensen kan er verder geïnventariseerd worden, normaal gesproken hebben we na het eerste gesprek al voldoende informatie om een voorstel te kunnen maken.

We komen daarna opnieuw langs om het voorstel persoonlijk met je te bespreken. Als alles duidelijk en het voorstel ondertekend is, gaan we aan de slag volgens een vooraf opgestelde planning.

2. De start: een domeinnaam en hosting.

De domeinnaam is het startpunt van de reis naar de cloud. Heb je die nog niet, dan regelen wij de gewenste domeinnaam voor jouw bedrijf. We nemen contact op met de huidige domein-provider om zo het domein aan Google Workspace te kunnen koppelen.

3. Kick-of: de eerste kennismaking met de cloud.

Tijdens de kick-off gaan we in  op alle verwachtingen en verandering. De kick-off is het moment om vragen te beantwoorden en de basis te leggen voor een succesvolle overstap naar de cloud.

4. Basis: e-mail, agenda en contacten.

We laten de mail binnenkomen via de Google-servers en migreren de oude mail naar de nieuwe e-mail-omgeving. Net als alle afspraken en contactpersonen. Voor aanvang van de overstap wordt iedereen getraind om een goede start te kunnen maken in de cloud.

In de eerste dagen na de overstap zijn wij op locatie aanwezig om vragen te beantwoorden en ondersteuning te verlenen bij bijvoorbeeld het instellen van je mobiele telefoon.

5. Opslag: documenten en back-up.

Aan de hand van een vooraf bepaalde mappen- en rechtenstructuur worden de documenten gemigreerd naar de cloud; Google Drive. Als je ervoor kiest om ook met Google-software te werken i.p.v. Microsoft Office, dan worden de documenten geconverteerd naar de Google bestandsindeling.

Google heeft haar eigen software voor Word, Excel en Powerpoint, namelijk Google Docs, Google Sheets en Google Presentations. Deze software is speciaal ontwikkeld om samen te kunnen werken in de cloud.

Uiteraard wordt iedereen vooraf getraind en komen wij In de eerste dagen na de overstap op locatie om vragen te beantwoorden en ondersteuning te verlenen bij bijvoorbeeld het maken van een presentatie.

6. Oplevering en fine-tuning.

Als dan alles naar de cloud is verhuisd, komen wij nog een keer langs om de puntjes op de i te zetten en waar nodig de laatste aanpassingen te verzorgen. Wij zijn pas blij als alles werkt en jij tevreden bent.

7. Beheer en ondersteuning.

Alles heeft onderhoud en aandacht nodig, ook G Suite. We onderhouden de G Suite omgeving en staan klaar om antwoord te geven op al je vragen. Goed om te weten: wij onderscheiden drie soorten vragen:

“Help me, iets doet het niet…” – een storing.

“Zou je iets voor me kunnen doen? …” – een verzoek.

“Hoe kan ik…” – een gebruikersvraag.

Lees meer over beheer en ondersteuning van Gpeople

8. Opfrissessies.

Contact houden we graag persoonlijk. Dat werkt. Al onze klanten hebben behoefte aan een periodieke opfrissessie. Deze training is maatwerk en wordt erg gewaardeerd. Tijdens deze sessies worden onderwerpen uitgelicht en ontstaan er vaak weer nieuwe ideeën. Op deze manier wordt er optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden die de cloud biedt.

Lees meer over de trainingen van Gpeople

9. Updates Google Workspace.

De cloud is altijd in beweging, software wordt continu geoptimaliseerd en voorzien van extra mogelijkheden. Deze informatie delen we direct met je als deze beschikbaar is. 

10. Nieuwsbrief.

Periodiek ontvang je van ons een nieuwsbrief met daarin handige tips en tricks, en interessante artikelen over cloud-werken en Google-producten. Aanmelden doe hier.

Wil je meer informatie ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.